Doctor's Search

Ziua Internațională a Obezității

March 4, 2023
Dragi pacienți, astăzi este Ziua Internațională a Obezității și ne dorim să subliniem importanța menținerii unei greutăți sănătoase și a controlului diabetului . Este esențial să aveți grijă de corpul vostru și să faceți schimbări pozitive în stilul vostru de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului. Împreună cu medicul si nutritionistului dumneavoastră, puteți elabora un plan personalizat de sănătate și puteți începe astăzi să luați măsuri pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea pe termen lung.
Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu o creștere semnificativă a numărului de persoane afectate în ultimele decenii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în 2016, aproape 1,9 miliarde de adulți erau supraponderali, dintre care peste 650 de milioane erau obezi. Obezitatea poate duce la complicații de sănătate grave, precum bolile cardiovasculare, diabetul zaharat de tip 2, anumite tipuri de cancer, boli de ficat și de rinichi și alte afecțiuni cronice. Aceasta poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra calității vieții, ducând la probleme de mobilitate, stigmatizare și dificultăți în îndeplinirea activităților zilnice. În plus, obezitatea are un impact semnificativ asupra sistemelor de sănătate și economiilor naționale, prin costurile ridicate ale tratamentelor medicale și pierderea productivității forței de muncă. Este important să abordăm această problemă globală prin promovarea unui stil de viață sănătos și prin măsuri de prevenire și tratament adecvate.
In cadrul Centrului de Diabet Minimed abordam atât diabetul cât și obezitatea și bolile de Nutritie și metabolism.
Pentru elaborarea unui plan de Nutritie adecvat o recomandam pe colega noastră Nutriționist Ana Maria Bratu pentru obezitate, diabet sau orice afecțiune de necesita un plan nutrițional adecvat.
Posted in Diabet si boli de nutritie by Clinica Minimed