Doctor's Search

Double Sidebars

March 14, 2023
Cum puteți limita consumul de zahăr?

Nutriționist Dietetician Bratu Ana Maria
Centrul de diabet Minimed

Zahărul se găsește în toate tipurile de alimente, sub tot felul de denumiri. Familiarizați-vă cu denumirile zaharurilor ascunse și asigurați-vă că verificați listele de ingrediente pentru acestea:
– Zahărul sub denumirea de sirop (exemple: sirop de porumb, sirop de orez, sirop de orez brun);
– Denumirea lui se termină cu -oză (exemple: fructoză, zaharoză, maltoză și dextroză);
– Este chiar în denumire (exemple: zahăr brut, zahăr din trestie de zahăr, zahăr brun, zahăr de cofetărie);
– Alte exemple: nectaruri, concentrate de sucuri, miere, agave, melasă.

March 12, 2023
De ce ai limita consumul de zahăr?

Nutriționist dietetician Bratu Ana Maria
Centrul de Diabet Minimed

Zahărul este prezent în mod natural în fructe, legume, lapte, cereale și semințe sau este adăugat în alimentele și băuturile procesate.
Este recomandat să vă procurați zahărul din surse naturale, deoarece acestea oferă și o varietate de alți nutrienți pentru a echilibra balanța. În același timp, consumul de zahăr procesat sau adăugat nu face decât să vă crească aportul caloric, fără a adăuga nici o valoare nutritivă la alimentația dumneavoastră.
Consumul excesiv de zahăr sub orice formă poate duce la creșterea în greutate și la o serie de alte probleme de sănătate, cum ar fi cariile dentare, diabetul și bolile cardiovasculare. Trebuie să fiți foarte atenț

Posted in Diabet si boli de nutritie by Clinica Minimed
March 4, 2023
Dragi pacienți, astăzi este Ziua Internațională a Obezității și ne dorim să subliniem importanța menținerii unei greutăți sănătoase și a controlului diabetului . Este esențial să aveți grijă de corpul vostru și să faceți schimbări pozitive în stilul vostru de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului. Împreună cu medicul si nutritionistului dumneavoastră, puteți elabora un plan personalizat de sănătate și puteți începe astăzi să luați măsuri pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea pe termen lung.

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu o creștere semnificativă a numărului de persoane afectate în ultimele decenii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în 2016, aproape 1,9 miliarde de adulți erau supraponderali, dintre care peste 650 de milioane erau obezi. Obezitatea poate duce la complicații de sănătate grave, precum bolile

Posted in Diabet si boli de nutritie by Clinica Minimed
March 2, 2023
10 “superalimente” pentru diabet pe care ar trebui să le cunoști

Nutriționist Ana Maria Bratu
Centrul de diabet Minimed

Alimentația este o componentă delicată și esențială a gestionării diabetului. Poate fi dificil să alegeți alimente care să vă mențină nivelul de zahăr din sânge în limitele stabilite. Indiferent unde vă aflați în călătoria dumnevoastră cu diabetul și indiferent de obiceiurile dumneavoastră alimentare actuale, suntem aici pentru a face lumină asupra modului în care poate arăta o alimentație sănătoasă.
Aceste 10 “superalimente” vă pot ajuta să vă controlați nivelul glicemiei, să pierdeți în greutate sau să vă mențineți o greutate sănătoasă dar și să preveniți bolile de inimă.
1. Afinele
Afinele conțin atât fibre insol

Posted in Diabet si boli de nutritie by Clinica Minimed
February 28, 2023
Postul Paștelui: ce puteți mânca pentru a oferi organismului nutrimentele necesare unei stări de bine

Nutriționist Ana Maria Bratu
Centrul de Diabet Minimed

Postul Paștelui și alte posturi de peste an sunt ținute în scopuri spirituale, însă acestea au și beneficii asupra stării noastre de sănătate. În timpul postului se spune că trebuie să îți înfrânezi poftele de orice natură, iar în ceea ce privește alimentația, trebuie să te abții de la produsele de origine animală, fie că este vorba despre carne, ouă sau lactate, dar și de la băuturile alcoolice.
În cele ce urmează veți gasi o serie de recomandari cu privire la alimentele ce ar trebui să le consumați în perioada postului astfel încat să aveți parte de o alimentație sănătoasă:

February 15, 2023

2023 CEDA CONGRESS REGISTRATION

CATEGORY

Early bird (until April 8th, 2023)

Resident/specialist/primary physicians all specialties

65 EUROS

Attendants’ participation

TBA

 

Posted in Congrese si conferinte by Clinica Minimed
February 15, 2023

Bine ați venit la Cursul de Electrocardiografie nivel avansat! Acest curs intensiv online este dedicat perfecționării în electrocardiografie și va fi bazat pe interpretarea interactivă de trasee ECG originale. Acest curs este potrivit pentru profesioniști care doresc să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile în diagnosticul diferențial și terapeutic al tahicardiilor, extrasistolelor și sindroamelor de preexcitație, precum și pentru recunoașterea patologiilor legate de supradenivelarea de segment ST și STEMI. Obiectivele cursului: Ce va invata participantul prin acest curs si ce abilitati vor fi dezvoltate:

  1. Diagnosticul diferențial al tahicardiilor cu complexe QRS largi,
  2. Diagnosticul topografic al extrasistolelor/tahicardiilor atriale,
  3. Localizarea căilor accesorii în sindroamele de preexcitație,
  4. Supradenivelarea de segment ST: minim 18 patologii non-STEMI,
  5. Diagnosticul topografic al STEMI,
  6. Q-T scurt/Q-T lung, congenital/dobândit – semnificații clinice și abordări terapeutice,

Posted in Congrese si conferinte by Clinica Minimed
February 15, 2023
EVENIMENT FIZIC CU ÎNSCRIERE ONLINE

Posted in Congrese si conferinte by Clinica Minimed
February 15, 2023
24-25 februarie 2023 al XII-lea Congres Bolile Cronice Netransmisibile

Congresul Bolile Cronice Netransmisibile, un eveniment de trad

Posted in Congrese si conferinte by Clinica Minimed
February 15, 2023
6-8 IULIE 2023 YOUNGDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi

Ajuns la cea de-a 7-a ediție, YOUNGDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, reprezintă o platformă dedicată perfecționării și dezvoltării educației medicale a tinerilor profesioniști implicați în managementul diabetului zaharat, dar și a specialităților conexe, din România, care promovează comunicarea între aceștia, facilitân

Posted in Congrese si conferinte by Clinica Minimed